18.12.2018

Godt posisjonert med avløpssystemer for høyhus og industrien


– Vi ser at det spesielt i storbyene bygges stadig flere høye bygninger. I slike prosjekter gir våre rørsystemer store fordeler med tanke på brannsikring og monteringsvennligheten. I tillegg er levetiden er viktig moment da kostnadene ved rehabilitering er veldig store, sier

Torstein Røsholt, produktansvarlig for BLÜCHER® Europipe ved BLÜCHER® Norway.  

 

Tåler ekstreme påkjenninger

Rørsystemet er konstruert av et ikke brennbart, rustfritt og syrefast materiale med lav vekt sammenlignet med andre metalliske rør.

– Rørene monteres som et vanlig plastrør med glidemuffer og er lett å håndtere og raskt å montere. Vi er derfor godt posisjonert for høyhus og bygg med lange levetid. Vi leverer rørsystemer til store leilighetsbygg, hoteller, næringsmiddelindustrien, og alle type bygninger med fokus på hygiene. Rørene er spesielt godt egnet til kjemikalier og høye temperatur. Selv under spesielt harde og ekstreme forhold er rørene i praksis evigvarende, sier han.

 

Fokus på HMS og arbeidsmiljø

Fordelene med det lette vekten er mange, deriblant enkel og raskere montasje.

– Vi opplever et økende fokus på arbeidsmiljø i bygge bransjen. Ved hjelp av BLÜCHER® Europipe slipper bygningsarbeiderne tunge løft i prosjektene. Løsningen gir i tillegg store fordeler på byggeplassen siden de er enkle å montere, sier Røsholt.

Selskapet har også lenge levert rørsystemer for den maritime industrien.

– Innen offshore-sektoren har vi levert rørsystemer til blant annet Hurtigrutene og Johan Sverdrup-plattformen. Vi merker nå at offshore tar seg opp igjen etter noen år med nedgang, sier han.

 

Forbedrer produktene fortløpende

Selv om rørbransjen ikke har spesielt høy innovasjonsgrad jobber selskapet hele tiden med å forbedre løsningene.

– Vi er opptatt av å hele tiden finne bedre hygieneløsninger for blant annet næringsmiddelindustrien. Det handler om å tilrettelegge for mest mulig rasjonell drift og forenklet renhold av sluker og renner. Vi ser på hvordan løsningene kan gjøres rengjøringsvennlige og driftsmessig mest mulig optimale. Vi jobber derfor hele tiden med små endringer på sluk og avløp, avslutter han.


Markedets laveste boligsluk

Markedets laveste boligsluk med godkjent pungvannlås • Boligsluk i rustfritt stål med vannlås • Overholder kravene i EN1253 • SINTEF godkjent TG20028

Se produktblad